Rubovszky György Tartalom Elõzõ Következõ

DR. RUBOVSZKY GYÖRGY (KDNP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Ünneprontó leszek, mert nem ehhez a kétperces hozzászólásból eredõ vitához szeretnék hozzászólni. Én jelentkeztem rendes felszólalásra. Tekintettel arra, hogy az alkotmányügyi bizottság ülésezik, és nem tudom, hogy a kétpercesek mikor fognak befejezõdni, tisztelettel igyekszem a két percben összefoglalni a KDNP álláspontját, és visszalépnék a felszólalástól.

Tisztelettel, Bihari Mihály képviselõ úr pontosan elmondta tulajdonképpen ennek a törvényjavaslatnak az elõtörténetét, ebben a Kereszténydemokrata Párt kezdettõl részt vett, és úgy érzem, hogy megfelelõ, konstruktív magatartással részt vett abban is, hogy ez a módosított javaslat - vagy kijavított javaslat - a Ház elé kerülhessen.

Nem tudjuk teljesen elfogadni azt az álláspontot, amit Bihari Mihály, MSZP-s képviselõtársunk elõterjesztett, de erre készültünk is, mert hiszen az alternatívák között a Kereszténydemokrata Néppártnak voltak fenntartásai. Ezekkel a kérdésekkel kapcsolatban módosító indítványt fogunk elõterjeszteni, és megpróbáljuk a kereszténydemokrata álláspontot minden körülmények között a késõbbiek során érvényesíteni.

Nem akarom az idõt húzni, és nem akarom a Házat megfosztani attól, hogy az elõzõ vitát folytathassa, ezért most szeretnék csak arra hivatkozni, hogy a részletes vitában fogjuk az eltérõ álláspontokat részletesen ismertetni. Köszönöm szépen a türelmüket. (Taps.)

(17.30)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage