Trombitás Zoltán Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TROMBITÁS ZOLTÁN (Fidesz): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Nagy örömmel veszem mindig azt, amikor a másik oldalról magas erkölcsi és etikai nézõpontból próbálják az ellenzéket kioktatni. Csige József képviselõtársunk ezt az elõbb megtette.

Nem hiszem, hogy pont önöknek lenne arra erkölcsi és etikai alapja, hogy bennünket oktassanak bármilyen szempontból. Ne tegyék ezt, mert nincsen rá okuk! (Taps az ellenzéki párt padsoraiból.)

Semmilyen erkölcsi okuk nincsen, mert önök egy olyan pártnak a jogutódjai, amely olyan törvénytelenségeket követett el ebben az országban, ami alapján legalább ezeket az erkölcsi kirohanásokat, amiket ön intézett, ne tegyenek ilyet! Ez az egyik. (Moraj a kormánypártok padsoraiból.)

A másik. Höröghetnek képviselõtársaim, ez nekem tetszik, nem okoz gondot. A másik, tisztelt képviselõtársaim. Egymás házastársait nem kevertük bele eddig a politikai kérdésekbe, jó lenne, hogyha nem kevernénk bele ezután sem egymás házastársait ezekbe a kérdésekbe.

Én azt gondolom, ön kezdte tisztelt képviselõtársam, hogy belekeveri, és ön kezdte azt is, hogy a hátsó padsoron keresztül jöttek be egyes képviselõk ebbe a Parlamentbe.

1990-ben akkor, kérdezem, hogy Békesi László és Csehák Judit hogyan jött be ebbe a képviselõházba? Ön szerint hogyan választották meg õket képviselõnek? (Moraj. Nyugodj meg, Zoli!) Nem nyugszom meg, nem nyugszom meg!

Azt kérdeztem, hogy hogyan jöttek be ebbe a Házba szocialista képviselõtársaink? A hátsó lépcsõn jöttek be? Szerintem nem a hátsó lépcsõn. A nép döntése alapján választották meg õket képviselõnek, ugyanúgy, ahogy az SZDSZ-es képviselõtársainkat is, vagy ahogy a Független Kisgazdapárt képviselõtársait is a nép döntése alapján választották meg. És kérem, hogy szálljanak le errõl a magas lóról, ahol vannak, mert nem az a hely, ahol kell lenniük. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage