Miklós László Tartalom Elõzõ Következõ

MIKLÓS LÁSZLÓ (MSZP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Bogárdi Képviselõ Úr! Nagyon szerencsétlennek tartom, ha a képviselõi összeférhetetlenségi törvény kapcsán Tocsik-ügyrõl és más ügyekrõl beszélünk.

Azt hiszem, hogy bár minden erõfeszítésünk arra irányul, ahogy az imént mondtam, hogy valamelyest a bizalmat a Képviselõház helyreállítsa maga iránt, és ebbe illeszkedik egyik lépésként ez a szerintem régóta hiányzó összeférhetetlenségi törvény, akkor korrupciós ügyekrõl beszélni ennek kapcsán és Tocsik-ügyrõl, az minden, csak nem az irányba mutató lépés, hogy ezt a bizalmat megpróbáljuk helyreállítani. Ez az egyik megjegyzésem.

Természetesen nem tartom szerencsés lépésnek azt sem, amit Sepsey képviselõtársam említett, hogy van egy képviselõtársunk, aki most menet közben, a múlt héten vezérigazgatói állást vállalt az MBFB egyik leányvállalatánál, hiszen egy ilyen tisztség az éppúgy az összeférhetetlenségi törvény hatálya alá esik, mintha az MBFB-nél vállalta volna el ezt, ha jól emlékszem - most nincs a kezemben -, a leányvállalatnál vállalt vezetõi tisztség is az összeférhetetlenségi törvény hatálya alá fog kerülni, ha ezt a tisztelt Ház megszavazza.

Nem akarok részletekbe vagy különös okfejtésbe bonyolódni, tehát ez egy leányvállalat, a Titán Rt. az MBFB egy leányvállalata, ezért tehát ezt is olyan lépésként ítélem, ami nem a bizalom megerõsítése irányába mutat, hanem azt sejteti, mintha nem is igazán akarnánk elfogadni ezt az összeférhetetlenségi törvényt. Köszönöm a figyelmet.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage