Gyimóthy Géza Tartalom Elõzõ Következõ

GYIMÓTHY GÉZA (FKGP): Köszön a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tegnap hallottuk Dávid Ibolya képviselõ asszony elsõ részét a privatizációs visszaélésekkel kapcsolatban. (Derültség)

A mai nap hallottuk a második részét, és attól félünk, hogy Dávid Ibolya folytathatná körülbelül 30-40 napig ezeknek a visszaéléseknek a taglalását, mert meg kell állapítani, hogy az MSZP-SZDSZ házassága nem ideológiai alapon történt - ezt a magyar nép így állapítja meg -, hanem gazdasági alapon történt.

Sajnos, úgy érezzük, hogy amíg lesz privatizálható vagyon, addig az SZDSZ ebben a kormányban, ebben a kormánykoalícióban marad. Sajnos, ezeket a szigorú mondatokat kell elmondani, mert amikor a személyeket, Budai úr, Virág úr, és a többi neveket sorolta fel Dávid Ibolya képviselõ asszony, ez csak a jéghegy csúcsa. Nagyon sok ilyen embert elmondhatnánk, akik a privatizációban részt vettek.

(9.00)

Én a következõt tudom elmondani. Az a kontraszt, amelyet elõbb a képviselõtársam, Tímár György is vagy Csépe képviselõ úrtõl is hallottunk, hogy amikor a 13 500 forint alatt élnek vagy akörül élnek milliók, és esélyük sincs az embereknek, a millióknak, hogy a polgárosodás útjára lépjenek, addig, kérem, a régi és az új vörös burzsoázia és kiszolgálói - ezt a szót kell mondani: régi és az új vörös burzsoázia, mert õnekik volt lehetõsége, hogy ebben a rablóprivatizációban részt vegyenek. A Független Kisgazdapárt 1990 õsze óta nagyon keményen bírálta a privatizációs gyakorlatot, a '88. évi VI. számú törvény végrehajtását, és ezért lépett ki a koalícióból.

Sajnos, azt mondhatjuk, '94-ben az egyszerû munkások, embereknek a várakozása, hogy a privatizációt felülvizsgálják, hogy tisztán történik a magánosítás Magyarországon. (sic!) Kérem, az elõzõ kormányok összképei legalább 3-400 százalékkal rosszabbul ment, (sic!) sokszor látjuk, hogy a bizottságot azért hozzák, hogy elkenjék a dolgokat. Én hiszem azt, hogy ez az úgynevezett Tocsik-bizottság (Az elnök pohara megkocogtatásával figyelmeztet az idõ leteltére.) most végre megtöri ezt az álláspontot. Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage