Surján László Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SURJÁN LÁSZLÓ (KDNP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Örömmel töltött el, hogy miniszter úr elhatárolódott mindenfajta fenyegetéstõl, és úgy ítélte meg, hogy ez olyan eszköz, amely nem vezet sehova. Ugyanakkor egy sajtótájékoztatón akik végighallgatták az õ mondanivalóját, fenyegetve érezték magukat, mert kikaptak azért, mert szóvá tettek bizonyos negatív jelenségeket. Miniszter úr ezután egy héttel talán - pontos dátumokat nem jegyeztem föl - egy MTI-nek kiadott anyagban tulajdonképpen melléje állt azoknak a betegeknek, akik ellátatlanul maradnak, és most is egy ilyen irányú eltökéltséget fogalmazott meg.

Ugyanakkor lehet, hogy a végeken, egy-egy ponton hibás döntések születnek, de amikor sorozatban kerül lehetetlen helyzetbe a végrehajtó, akkor mindig fölmerül a központ felelõssége is. Az a kérdés, hogy a legvégén, ahol a nyomás a legerõsebben jelentkezik, mi történik - az egy dolog, de hogy honnan indul a nyomás - az egy másik dolog.

(9.30)

És e tekintetben a mai kormányzat felelõsségét, és nem egy személyben a népjóléti miniszterét, hanem egy kormányzó koalícióét elvitatni nem lehet. (Taps az ellenzék oldalán.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage