Burány Sándor Tartalom Elõzõ Következõ

BURÁNY SÁNDOR (MSZP): Elnök Úr! Köszönöm a szót. Pusztai Erzsébet képviselõ asszony hozzászólásának elsõ részében azt hittem, hogy késõn jöttem be a terembe, és nem saját napirend elõttijét mondja, hanem még Gál Zoltán házelnök úr napirend elõttijére reagál, és ezt folytatta Tímár György képviselõtársunk is.

Én úgy gondolom, hogy egy negyven éve kitört forradalom emlékét össze keverni egy mai, konkrét teendõvel és problémával; ez méltatlan az ünnephez, nekem ez a hang disszonáns volt.

De vizsgáljuk meg a konkrét problémát. Az történt, hogy az egészségbiztosító pénztár utalt át pénzt, más oldalról viszont a kórházakban bizonyos mûtétekre ez a pénz már nem elegendõ. (Moraj az ellenzékiek oldalán.) Mit kell tennie, hölgyeim és uraim, ilyen esetben egy kormánynak?

Én úgy gondolom, azt, amelyet Szabó György miniszter úr tett, kezdeményezi a kivizsgálatát annak, hogy hogyan fordulhatott elõ ilyen eset. Én megértem: Pusztai Erzsébet asszonynak szokatlan az a gyakorlat, hogy egy konkrét probléma felmerülésekor a kormány azonnal kivizsgálást rendel el, hogy ezt a kérdést megoldja. (Az ellenzék oldaláról: Hülyeségeket beszél!)

De én úgy gondolom, hogy ettõl ez az eljárás még jogos, minden ilyen esetben, amikor konkrét ügyben, konkrét kérdésre konkrét választ igényelne, a kormánynak az a helyes magatartása, ha lép ebben az ügyben, és nem az, hogyha nem csinál semmit. Köszönöm szépen a türelmüket. (Taps a kormánypártiak oldalán.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage