Pokorni Zoltán Tartalom Elõzõ Következõ

POKORNI ZOLTÁN (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Államtitkár Úr! Talán csodálkozik, hogy önhöz fordulok ezzel a kérdéssel, amelyik a tandíj-hitelkonstrukcióval foglalkozik, de hát a kormányrendelet, amelyik határidõt szabott ehhez... (Zaj.) Elnézést, képviselõtársaim, de zavarnak a kérdés feltevésében. Õket nem zavarja, úgy látszik.

Államtitkár Úr! Szeptember 5-én döntött a kormány arról, hogy a magyar egyetemistáknak, fõiskolásoknak igen nagy összegû tandíjat kell majd fizetniük a '97-'98-as tanévtõl kezdõdõen: évi 65 ezer, illetve évi 130 ezer forintos mértéket is elérhet ez a tandíjfizetési kötelezettség. Ugyanez a kormányrendelet tartalmaz feladatokat is a kormány számára, mégpedig az önök tárcájára azt, hogy a Pénzügyminisztériumnak október 15-ig kell a kormány elé terjesztenie egy tandíj-támogatási hitelkonstrukció lehetõségét.

Ma október 22-e van, a tandíjfizetési kötelezettség mindenki által jól ismert, ez az oldala - ha úgy tetszik - mûködik a rendeletnek. A kérdésem az, igaz-e, hogy a Pénzügyminisztérium nem készült el a jelzett határidõre ezzel a hitelkonstrukcióval, nem terjesztette ezt a kormány elé, és a kormány nem tudta ezt megvitatni? Várom a válaszát. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage