Tóth István Tartalom Elõzõ Következõ

TÓTH ISTVÁN (MDF): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Miniszter Úr! A kormányzat - az Állami Vagyonügynökség és az Állami Vagyonkezelõ Részvénytársaság összevonásával - egy hatékonyabb, kisebb létszámú intézmény létrehozását ígérte. Tény, hogy az új Állami Privatizációs és Vagyonkezelõ Részvénytársaság alkalmazotti létszáma a két jogelõd-szervezettõl történt elbocsátások ellenére meghaladta a két jogelõd-szervezet összlétszámát.

1995. év végén a kormányzat által sikeresnek ítélt idõszak alatt jelentõs mértékben csökkent a kezelendõ állami vagyon mértéke. Ennek egyenes szakmai és politikai következménye lenne, hogy a jelentõsen kevesebb feladathoz egy folyamatosan csökkenõ, kisebb létszámú apparátus szükséges. A kormányzat elismerte ezt a szükségszerûséget, az ÁPV Rt. vezetésén keresztül közel 50 fõvel csökkentette az alkalmazotti létszámot 1996. év közepén.

Mindezek tükrében kérdésem a következõ: A Pri-man Kft. az ÁPV Rt. egyszemélyes cége, milyen racionális magyarázata van annak, hogy az adminisztratív munkakörû dolgozókat a felmondás után e kft.-nél tovább foglalkoztatják? A felmondásokat követõen miért kötött az ÁPV Rt. ezen volt munkavállalókkal megbízási szerzõdést ugyanazon munkafeladatokra az alkalmazotti bérük átlagos másfélszereséért? Tisztelettel várom miniszter úr válaszát. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage