Kiss Péter Tartalom Elõzõ Következõ

KISS PÉTER munkaügyi miniszter: Tisztelt Képviselõ Úr! A kérdésében rejlõ állítással egyetértek. Valóban így van, '95. évben jelentõsen csökkent a privatizálásra váró állami vagyon, hiszen ebbõl a szempontból '95. egy sikeres évnek tekinthetõ.

Az ÁPV Rt. ezért aztán úgy döntött, hogy ennek megfelelõen egy fokozatos létszámleépítési sorozatba kezd, aminek eredményeképpen a január 1-jén 471 fõs létszámból ez év június 30-án 399 fõ munkavállalót foglalkoztatott az ÁPV Rt. Ez a lépéssor - most mint újszerû feladatomban, a privatizációt felügyelõ miniszterként jelenthetem a Háznak - újabb döntésekkel fog gazdagodni.

A napokban kértem fel az ÁPV Rt. vezetését, hogy a munkaügyi szabályoknak megfelelõen jelezze a Munkaügyi Központhoz, hogy még ebben a félévben, a következõ idõszakban tehát, 50 fõt meghaladó létszámleépítésre kerül sor program keretében. Párhuzamosan a vagyon kiárusításával, csökkentésével, a privatizációs folyamat eredményes lefolytatásával.

Ami konkrét példát említett képviselõ úr, bevallom, hogy én erre a kérdésre a konkrét kérdésébõl, amit feltett, nem tudtam készülni. Ezért önnek vállalom, hogy a konkrét információi átadása után megvizsgálom az esetet, és önt errõl tájékoztatom. Amennyiben az eset szabálytalanságokat is felszínre hoz, akkor ígérem, a Ház színe elõtt, hogy errõl szintén tájékoztatást adok, és természetesen megfelelõ eljárást fogok kezdeményezni. Kérem válaszom elfogadását. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage