Kelemen András Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KELEMEN ANDRÁS (MDF): Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! A Rákóczi Szövetség Hídverõ Szervezete a Duna szlovákiai oldalának tizenegy községét, a déli partról pedig Neszmélyt fogja össze.

Mûködése kulturális rendezvényekben, saját újság megjelentetésében és újságíró-iskola szervezésében nyilvánult meg, amíg el nem határozták, hogy nem csupán szellemi hídveréssel foglalkoznak, hanem megkísérlik visszaállítani azt a vízi összeköttetést, amely Trianon elõtt századokig mûködött Neszmély és Pat, Zsitvatõ, Dunaradvány és Dunamocs között.

Egyszerû eszükkel a tagok úgy gondolták, hogy erre legjobb alkalom a honfoglalás 1100 éves évfordulója. Úgy tûnt, hogy idén nyáron megvalósulhat ez a szép gondolat, amely egyúttal legalább ideiglenes határnyitást is jelentett volna.

A szlovák hatóságoknak az alapszerzõdés után tapasztalható magatartása azonban ezt is meghiúsította. Kérdezem tehát államtitkár urat, kívánják-e támogatni - és ha igen, hogyan - ezt a térségi kezdeményezést? Várom válaszát. (Taps az MDF padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage