Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Megkérdezem képviselõtársaimat, hogy kíván- e még valaki ebben a tárgykörben felszólalni? (Nincs jelentkezõ.) Senki nem jelentkezik.

Tisztelt Országgyûlés! A vita e szakaszát lezárom. Megkérdezem képviselõtársaimat, kíván-e valaki szólni az ajánlás 9. pontjához, amely a Honvédelmi Minisztérium harckocsivásárlásának elszámolásával kapcsolatos szabályokat kívánja módosítani? (Nincs jelentkezõ.) Jelentkezés nincs, a vita e szakaszát és egyben a záróvita egészét lezárom. Megkérdezem az államtitkár urat, hogy kíván-e válaszolni? Nem kíván.

Tisztelt Országgyûlés! Most a záróvitában benyújtott módosító javaslatokról történõ határozathozatalok következnek. Elõször a Magyar Demokrata Néppárt indítványának megfelelõen a T/2859/79-es számú bizottsági ajánlás 6. pontjáról határoz az országgyûlés, amely kiemeli a Tiszavíz Kft.-t a kizárólagos állami tulajdonú felsorolásból. Az indítványt az elõterjesztõ nyújtotta be, és az alkotmányügyi bizottság támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Köszönöm. Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 74 igen szavazattal, 73 nem szavazattal, 72 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.

Tisztelt Országgyûlés! Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e az elõterjesztõ módosító javaslatait a T/2859/79-es számú ajánlás 1-5-ig, továbbá 7-10-ig pontjai szerint? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Gyõzött a jogszerûség. Köszönöm. Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 190 igen szavazattal, 32 nem szavazattal, 3 tartózkodás mellett a módosító javaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Most a törvényjavaslat egészérõl határozunk az elõbbiekben elfogadott módosító javaslatokkal együtt. Arra figyelemmel, hogy az egységes javaslat 31. és 32. §-a a rádiózásról és televíziózásról szóló törvény módosítását, illetõleg 38. §-ának 10. pontja a nemzeti és etnikai kisebbségek jogairól szóló törvény módosítását kezdeményezi. Ezekrõl külön határoz az Országgyûlés. Ennek indoka, hogy az alkotmány 61. § (4), illetõleg 68. § (4) bekezdése alapján ezek elfogadásához a jelen lévõ országgyûlési képviselõk kétharmadának igen szavazata szükséges. Megkérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e az egységes javaslat 31. és 32. §-át, illetõleg a 38. § 10-es pontját? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Köszönöm. Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 173 igen szavazattal, 55 nem szavazattal, 1 tartózkodás mellett az egységes javaslat 31., 32. §-át és a 38. § 10. pontját elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Most az egységes javaslat további részérõl határozunk, a korábbiakban záróvitában benyújtott és elfogadott módosító javaslatokkal kiegészített normaszöveg szerint. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a Magyar Köztársaság 1996. évi költségvetésérõl szóló 1995. évi CXXI. számú törvény módosításáról szóló törvényjavaslat egyszerû többséget igénylõ részét, az imént módosított szöveg szerint? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Köszönöm. Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 173 igen szavazattal, 55 nem szavazattal, 1 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! A Kereszténydemokrata Néppárt képviselõcsoportjának nevében Csépe Béla kívánja a frakció szavazatát megindokolni, megadom a szót. (Fegyelmezetlen mozgolódás, kivonulás.)

Kérem képviselõtársaim türelmét, az indokolások után szünet következik, addig kérem türelmüket. (Hang fentrõl: Itt nagy zaj van.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage