Kuncze Gábor Tartalom Elõzõ Következõ

KUNCZE GÁBOR belügyminiszter: Elnök Úr! Tisztelt Képviselõtársaim! Ami a céltámogatási kérelmek elbírálását illeti, az egy zárt rendszer, ahol jogszabályi elõírások alapján történik az igények sorba állítása, bárki ellenõrizheti, ezen az oldalon nem lehetséges visszaélés.

Ami az áfa-visszaigénylések kérdését illeti, itt arra szeretném emlékeztetni a képviselõ urat, hogy az ön pénzügyminisztersége idején vezették be az önkormányzati beruházások áfakötelezettségét. A késõbbi, ennek megváltoztatását célzó módosítások rendre elbuktak, azonban az általános forgalmiadó-törvény abban az esetben, ha az önkormányzat bevételszerzõ-tevékenység érdekében hajtott végre beruházást, lehetõvé teszi számára az általános forgalmi adó visszaigénylését. Ezt tartalmazzák valóban a különbözõ megyei, illetve országos APEH-állásfoglalások. Ez is ellenõrizhetõ természetesen, törvények állnak szemben az ön állításaival, ennek a végére lehet járni.

Ami az összeférhetetlenséget illeti, 1992-ben fogadta el a parlament a köztisztviselõi törvényt. Ebben sokkal szigorúbb összeférhetetlenségi szabályokat állapított volna meg, így például a felügyelõbizottsági, igazgatótanácsi tagságokra vonatkozóan is, azonban képviselõi módosító indítvány hatására ezt törölték a törvénybõl, és azóta a köztisztviselõ részére ilyen elõírások nincsenek.

A módosító indítványt beadó képviselõ neve dr. Szabó Iván, MDF, itt tartom a kezemben a módosító indítványt, száma 3982.! (Kuncze Gábor felmutatja a módosító indítványt. Taps a bal oldalon.) Ha a képviselõ úr véleménye ez ügyben megváltozott, adjon be ismét egy módosító indítványt, szívesen fogjuk fogadni.

Ezzel együtt a konkrét ügyben igazat adok a képviselõ úrnak (Az elnök pohara megkocogtatásával jelzi a felszólalási idõ leteltét.), tekintve a társaság tevékenységét, meg fogjuk vizsgálni a pénzügyminiszter úrral együtt az összeférhetetlenség kérdését. Ha az megáll, a köztisztviselõket természetesen felszólítjuk az összeférhetetlenség megszüntetésére. (Az elnök pohara újbóli megkocogtatásával ismét jelzi a felszólalási idõ leteltét.) Köszönöm a figyelmet. (Taps a bal oldalon.)

(15.10)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage