Szájer József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZÁJER JÓZSEF (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Országgyûlés! Meg kell hogy mondjam, hogy a Fidesz számára, bár örömet okozhatna, hogy hátradõlve figyeli az elõzõ és a mostani kormányzatnak a vitáját az összeférhetetlenség ügyében, azonban mégsem ezt tesszük, mert azt gondolom, hogy egy nagyon fontos kérdésrõl van szó.

Az a koalíció, amely jelenleg hatalmon volt, hatalmon van - elnézést, egy kicsit elõre gondolkodtam. (Nevetés.) Az a koalíció, amely jelenleg hatalmon van, annak idején, a választási kampányban tiszta közéletet ígért, illetve összeférhetetlenséggel kapcsolatban mind a képviselõkre, mind pedig szélesebb értelemben.

Mindezt nem sikerült megvalósítani, szemmel látható, hogy a koalíciónak a pártjai, ezen belül is a nagyobb kormányzó párt volt az, amely a képviselõk összeférhetetlenségével kapcsolatos törvénynek a késleltetésével lényegében két évet elvitt ebbõl a munkából. Holott a képviselõk összeférhetetlenségérõl szóló törvény az tulajdonképpen csak a kezdete kellene hogy legyen az egész gazdaságra és a közéletre szóló összeférhetetlenségnek a kialakítására, azt kell hogy mondjam, hogy ez a fontosabb része, hiszen anyagi szempontból ez az, ami igazából jelentõsebb.

Éppen ezért azt gondolom, hogy az elõzõ kormányra való mutogatás az ebben az esetben nem megoldás és nem megfelelõ módszer, inkább tegyék meg, terjesszék be ezeket a további összeférhetetlenségi törvényeket, illetõleg ne késleltessék tovább a képviselõi összeférhetetlenség szabályozását. Köszönöm a figyelmet. (Taps az ellenzéki padsorokból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage