Csiha Judit Tartalom Elõzõ Következõ

DR. CSIHA JUDIT igazságügy-minisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Kedves Képviselõ Úr! A fenntartásaival kapcsolatban szeretnék néhány tényszerû pontosítást tenni. Ezt is tartalmazzák a jegyzõkönyvek.

A '94. februári ülésrõl van szó, ahol a bizottságban én egyedül képviseltem a Szocialista Pártot. Aligha tudtam volna egyedül egy ellenkezõ állásponttal szemben egy igenlõ döntést meghozatni a bizottsággal, ha ehhez nem lettek volna más pártokból is partnerek. Ez az egyik.

A másik. Ami ekkor terítéken volt, annak az összesített perértéke nem érte el az egymilliárd forintot. Akkor ez az iroda 3-4 százalék közötti munkadíjat és nem sikerdíjat kötött ki. Azt számoltuk a bizottsági vitában, hogyha a perek ma elindulnak, körülbelül két év múlva nyerjük meg a pereket. Tudom, hogy a jegyzõkönyvben választásokról esik szó, és az van benne, csakhogy a jegyzõkönyvet a bizottsági tagok nem kapták kézhez utána. De azóta már tudom, hogy ez van a jegyzõkönyvben. Tehát két év múlva meg kell nyerjük a pereket, errõl szól a történet. Nem nehéz kiszámolni, ha valamennyi pert, az akkor indítandó körülbelül 8-10 pert, ismétlem, összesen egymilliárd forint körüli értékben, valamennyit megnyeri az ügyvédi iroda, akkor kétéves munkájáért az egész irodát körülbelül 30-40 millió forint értékû munkadíj illetné meg.

Tekintettel az akkori helyzetre és az akkori peres viszonyokra, úgy gondolom, hogy ez nem tekinthetõ eltúlzottnak az ügyvédi iroda részérõl sem, annál is inkább, miután azt megelõzõen másfél évvel vagy egy évvel igen értékes jogi szakértõi munkát végeztek a jogi igazgatási bizottság részére.

Ezért a rágalmazásnak is tekinthetõ vádaskodásait visszautasítom. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage