Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Tisztelt Frakcióvezetõ-helyettes Asszony! Természetesen az elnök mindig ki van téve annak, hogy különbözõképpen ítélik meg a tevékenységét. Én a Szabó Ivánra mondottakat egyszerû vitának tekintem, de javaslom majd, hogy Torgyán képviselõ úr által tett kétperces utolsó mondatát olvassa el, és azt hiszem, igazat fog nekem adni, hogy Csiha Judit abban a mondatban nagyon is érintett volt, mert a képviselõ úr nem tett mást, mint korrupcióval vádolta a képviselõ asszonyt.

Tisztelt Országgyûlés! Ugyancsak kétperces. Balsai István (Dr. Torgyán József: Ügyrendi javaslatom lenne.) Elnézést képviselõ úr, de önnek nem tudom megadni a szót. (Dr. Torgyán József: Személyes ügyrendi javaslat.) Nem tartottam indokoltnak, hogy személyes érintettség címén megkapja a szót. (Közbeszólás: A Ház szavazzon! A Ház szavazzon ebben, azt szeretném kérni!) Hogy? (Közbeszólás: A Ház szavazzon ebben, hogy ön nem ad szót nekem!)

Tisztelt Országgyûlés! A szakértõk is vitatkoznak azon, hogy ebben az esetben vonatkozik-e az a szabály, hogy ha valakinek nem ad szót az elnök, akkor a Ház szavazhat róla. Ha nagyon szorosan veszem a Házszabályt, akkor az azt mondja, hogy vita közben. Most a napirend elõtt nincs vita, mint ahogy a napirend elõtt ügyrendi kérdés sincsen - errõl már sokszor vitatkoztunk -, hiszen még napirend sincsen. Tisztelt Országgyûlés! Most úgy döntök, hogy nem szavaztatom meg az Országgyûlést ebben a kérdésben. A napirend elõtti vitáknak egy biztos pontja van, hogy a frakció nevében lehet reagálni, és annak, aki személyében érintett - és ezt pedig az elnök dönti el -, tisztelt képviselõtársaim. Nem mindig csak a kormánypárt, tisztelt képviselõ asszony!

Tisztelt Országgyûlés! Szabó Zoltán, milyen címen kér szót? (Dr. Szabó Zoltán: Mindig csak a kormány nevében.) Kormány nevében kétperces reagálásra megadom a szót Szabó Zoltán államtitkár úrnak.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage