Demeter Ervin Tartalom Elõzõ Következõ

DEMETER ERVIN (MDF): Tisztelt Képviselõtársaim! Valóban jól kitapintható a nézetkülönbség a Szabad Demokraták Szövetsége és a Magyar Demokrata Fórum között.

Hisz Bauer Tamás azt mondja, hogy egyáltalán ne adjunk gyermekkedvezményt, gyûjtsük be ezeket az adókat, nyilván adót csak attól tudunk begyûjteni, akinek adófizetési kötelezettsége van. Majd utána ezt osszuk el egyenlõen mindenkinek, független attól, hogy kinél, milyen mértékben keletkezett a jövedelem.

Ennek érdekében tettek egy olyan javaslatot - úgy hiszem, erre hivatkozott -, ami teljes egészében megszünteti a gyermekkedvezmény intézményét. Tehát a javaslatnak ez a lényege.

A Magyar Demokrata Fórum azon a véleményen van, hogy a két intézménynek egymás mellett kell mûködni. Mûködni kell a családi pótléknak, és amellett igenis tegyünk különbséget azon család között, aki meg tudja termelni azt a jövedelmet és azt a jövedelemadót, ami a család fenntartásához kell, és azoknál ne vegyük el ezeket a jövedelmeket. Tehát tegyünk igenis különbséget azon család között, amely meg tudja termelni, és aki nem tudja megtermelni. Azért tegyünk különbséget, hogy ez legyen a társadalom által felkínált minta és követendõ eljárás.

Ez a különbség kettõnk között, és ennek az intézményrendszere mûködött 1990 és '94 között.

Köszönöm.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage