Miklós László Tartalom Elõzõ Következõ

MIKLÓS LÁSZLÓ (MSZP): Tisztelt Elnök úr! Tisztelt Ház! Csak egy egész rövid reakciót szeretnék Pusztai Erzsébet képviselõ asszony hozzászólásához tenni.

Nyilván igaz az, amit mondott, hogy nem jó az, hogyha a kormány egyikével a másikra változtatja meg az álláspontját egy ilyen rendszerértékû kérdésben. De hát azért, amikor egy részletes vitában azok a képviselõk vannak itt, akik az adott szakterület iránt érdeklõdnek, és hozzá akarnak szólni, akkor talán nem kellene az általános vita hevességével olyanokat mondani, hogy nem lehet kettészakítani a társadalmat, amelyikben az állampolgárok egyik része az adót fizet, a másik része meg csak kap, hiszen a beszéde elején pedig éppen azt mondta, hogy a családi pótlékot országosan kilencvenvalahány százalékban továbbra is kapják.

Tehát nem arról van szó, hogy van aki kap, van aki meg adót fizet, hanem másról van szó. Ugyancsak nem szerencsés egy ilyen szakmai vitában politikai érvelést használni, mert minden rendszernek vannak elõnyei és vannak hátrányai. Tehát ezekre kellene koncentrálni, és - ha lehet - kerülni, ugye, az olyan mondatokat, amelyben arról szól, hogy gyûjtsük össze a jövedelmet, aztán osszuk szét egymás között, és visszautalnék valamifajta kommunisztikus elvekre. Ezt a tévé elõtt, az általános vitában el lehet mondani, de itt egymást ezzel ne terheljük, mert túl sok idõ fog akkor fölöslegesen elmenni. Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage