Demeter Ervin Tartalom Elõzõ Következõ

DEMETER ERVIN (MDF): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselõtársaim! Talán nem haszontalan, hogy ilyen sokáig vitatkozunk, mert azért kiderülnek a nézetkülönbségek, és azért tisztázódnak a vélemények.

Francz Rezsõ képviselõtársamnak mondanám, hogy én a magam részérõl maximálisan nem értek egyet azzal az álláspontjával, hogy személyi jövedelemadó-kedvezményt a rászorulóknak kell adni. Nem, adókedvezményt nem a rászorulóknak kell adni. Ez - megítélésem szerint - teljesen téves. Az adókedvezményt arra kell használni, hogyha valamilyen társadalompolitikai célt kívánok elérni, vagy azt kívánom ösztönözni, és ebbõl a szempontból a gyermekek, a gyereknevelés, és minél több gyerek a családban, megítélésünk szerint, egy ilyen társadalompolitikai cél.

És mi azt mondjuk, hogy minden családban ez egy elérendõ cél, függetlenül attól, hogy mekkora a jövedelme a családnak. Zárójelben jegyzem meg, kimondottan zárójelben, az külön jó, ha olyan családok vállalnak minél több gyereket, ahol biztosítva van a gyerekeknek a megfelelõ felnevelése, iskolába járatása. Az külön jó, és igenis, ezeket a családokat is kell támogatni. Tehát a személyi jövedelemadó- kedvezmény nem rászorultságra van, nem szociálpolitikai eszköz, errõl próbáltunk ma este elég sokat beszélni. Ez a fõ szemléletbeli különbség közöttünk. Köszönöm a figyelmüket. (Gyér taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage