Varga József Tartalom Elõzõ Következõ

VARGA JÓZSEF (MSZP): Tisztelt Képviselõtársaim! A 120. ponthoz szeretnék néhány gondolatot elmondani. Elsõsorban a vidéken élõ embereket, a vidéken tevékenykedõ képviselõket zavarja nagyon régóta, hogy a földbérletbõl származó adónak a behajtása eléggé ellentmondásos - és akkor még azt hiszem, hogy eléggé finoman fogalmaztunk.

Többen vannak, akik legális úton adják bérbe földterületüket és eszerint hasznosítják, így õk magukra vállalják azt az általában 20 százalékos mértékû adóterhet, amivel a földbérletbõl származó jövedelmeket adóztatjuk. Többen voltak viszont, akik az ilyen típusú jövedelmük után nem adóztak. Az a módosító javaslat tulajdonképpen arra is hivatott volt, hogy az eddig alkalmazott visszaéléseket megpróbálja csökkenteni. A támogatottsága elég vegyes volt: két bizottság támogatta, egy bizottság nem tartotta támogatásra érdemesnek és sajnos pillanatnyilag az elõterjesztõ képviselõje sem tudta támogatni.

Én úgy gondolom, hogy a kialakult feszültségek miatt mindenképpen indokolt lenne ennek a kérdésnek az ismételt felülvizsgálata, és a gazdaság legális szereplõinek a védelme érdekében a javasolthoz hasonló megoldásnak az alkalmazása. Én ezt ajánlom tisztelettel képviselõtársaim figyelmébe. Köszönöm figyelmüket.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage