Rott Nándor Tartalom Elõzõ Következõ

DR. ROTT NÁNDOR (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Még egyszer visszatérve arra, kérem, az adatok nagyon kemény dolgok. Azokkal nem lehet vitatkozni.

Tessenek elõvenni a mezõgazdasági statisztikákat, és megnézni, hogy a mezõgazdaság állóeszköz-állománya hogyan öregedett el az 1980-as évekre, de már az 1970-es évek közepétõl kezdve, hogyan nem képzõdött elég forrás a pótlásokra, hogyan maradt el az eszközállomány pótlása az 1980-as években, az 1970-es években.

Tehát amikor elérkeztünk a rendszerváltás idõpontjáig, a mezõgazdaság egy rendkívül leromlott anyagi és eszközellátottsági helyzetben volt, és egyszerûen az egész állóeszközparkja a közös gazdaságok túlnyomó többségének tragikus állapotban volt. Tehát erre ne azt tessék mondani, hogy ezeket szétverték, ezek tönkrementek, én nem állítom, hogy saját hibájukból, ezek az akkori adópolitika és egyéb politikák következtében az 1980-as évek végére óriási nagy számban a közös gazdaságok ilyen szempontból, eszközellátottság szempontjából padlóra kerültek. Ezek tények, és statisztikai adatokkal lehet ezt bizonyítani.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage