Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Mivel további felszólaló nem jelentkezett, a vita e szakaszát lezárom és megnyitom a következõ vitaszakaszt, az ajánlás 60., 62., 63. és 64. pontjai alapján. Mivel felszólaló nem jelentkezett, a vita e szakaszát lezárom.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a 66. pont vitája, a törvényjavaslat átmeneti rendelkezéseihez kapcsolódóan. Felszólaló nem jelentkezett, a vita e szakaszát lezárom, és megnyitom az utolsó vitaszakaszt, a törvényjavaslat zárórendelkezéseire vonatkozóan, az ajánlás 67. pontja szerint. Felszólaló nem jelentkezett, a vita e szakaszát lezárom, és az elõterjesztés valamennyi módosító javaslattal érintett részét illetõen a részletes vitát lezártam. A törvényjavaslat részletes vitájának egészét is lezárom ezzel. Akar László államtitkár úr ugyancsak a késõbbiekben kíván reagálni. Köszönöm szépen.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a fogyasztási adóról és a fogyasztói árkiegészítésrõl szóló, 1991. évi LXXVIII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat részletes vitája. Az elõterjesztés T/3170. számon, a bizottságok együttes ajánlását T/3170/27. számon kapták kézhez képviselõtársaim. Megkérdezem a hatáskörrel rendelkezõ bizottságokat, kívánják-e ajánlásukat szóban kiegészíteni? (Nincs jelentkezõ.) Nem kívánják.

Tisztelt Országgyûlés! Javaslatot teszek a részletes vita szerkezetére:

Az elsõ szakasz az ajánlás 1., 2. és 3. pontjai, amelyek a törvényjavaslat 4. §-ához kapcsolódnak. A második szakaszt alkotják az ajánlás 4., 5. és 6. pontjai, amelyek a törvényjavaslat 5. §-ának módosítását kezdeményezik. Ehhez kapcsolódik az 1. és 2. számú melléklet módosítására benyújtott és az ajánlás 9-25. pontjaiban szereplõ indítványok. Végül, a törvényjavaslat 7. §-ához érkezett módosító indítványok vitájára kerül sor. Az ajánlás 7. és 8. pontjai szerint, és idekapcsolódik egy új melléklet beiktatására vonatkozó javaslat a 26. pont szerint. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e az általam ismertetett és az egyes részletrendelkezések összekapcsolását tartalmazó javasolt vitaszerkezetet? Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak!

Tisztelt Országgyûlés! Megállapítom, hogy az Országgyûlés egyhangúlag elfogadta az indítványomat.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik az elsõ vitaszakasz, a már elfogadott szakaszolás szerint, vagyis a törvényjavaslat 4. §-ához benyújtott módosító indítványok vitája. Felszólaló nem jelentkezett, a vita e szakaszát lezárom, és a részletes vita második vitaszakaszát nyitom meg az ajánlás 4., 5. és 6. pontjai alapján, a törvényjavaslat 5. §-ához kapcsolódóan, illetve a törvényjavaslat l. és 2. számú mellékletének módosítását kezdeményezõ 9-25. ajánláspontoknak megfelelõen. Megadom a szót Miklós László képviselõ úrnak, MSZP.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage