Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselõtársaim! A Független Kisgazdapárt álláspontja szerint Pusztai Erzsébet képviselõ asszony felvetése indokolt, és elfogadhatatlan ennek a felvetésnek olyan kritikája, amely a miniszter úr részérõl hangzott el, hogy több ízben felvetették már ezt a kérdést. Természetes, hogy felvetették e Házban az indokolatlan ágyszámcsökkentés kérdését, hiszen ez alapellátási kérdéseket érint.

Számos alkalommal rámutatott a Független Kisgazdapárt már arra a tényre, hogy egy ország akkor lesz valóban európai, hogyha európai módon gondolkodik, európai módon történik az oktatás, a kultúra, az egészségügyi ellátás; de abban a pillanatban, ahogy olyan zökkenõk keletkeznek az egészségügyi ellátásban, mint jelenleg, az ország európai léte kérdõjelezõdik meg, hiába fekszik Európa mértani középpontjában.

Tehát nagyon is indokolt és nagyon is helyes az ágyszámkérdéseket újólag felvetni, különösen a költségvetés tükrében, hiszen láthatjuk hogy egy-egy, a kormányzat tevékenységéhez fûzõdõ dilettáns gazdasági intézkedés következtében mennyi pénz folyik el az állami kasszából.

A Független Kisgazdapárt számos alkalommal rámutatott arra, hogy egy társadalom akkor mûködik jogállami módon, és az akkor tisztességes, ha gondoskodik az öregekrõl, a betegekrõl és a gyerekekrõl. Sajnálatos, hogy ez a társadalom pont errõl a három nagy csoportról nem gondoskodik kellõen, és külön is fájdalmas az egészségügyi ellátás területén lévõ anomáliáknak a fokozódása. Ezért támogatjuk a képviselõ asszony felszólalását. Köszönöm a türelmüket. (Taps az FKGP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage