Semjén Zsolt Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SEMJÉN ZSOLT (KDNP): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Immár mindennapos, brutálisan szembeötlõ, szembeütõ tapasztalat az utcákon kéregetõ gyerekek, akiket koldulásra kényszerítenek a koldusmaffiák. Ezeknek a gyermekeknek egy része fogyatékos, vagy fogyatékossá tették õket a nagyobb szánalomkeltés miatt, a nagyobb haszonért.

Szociológusok szerint a bérkoldulás Dél-Romániából elõbb Erdélyre, majd a mai Magyarországra terjedt át. Formálisan turistaként jönnek, Magyarországon korábban ismeretlen barbár és kegyetlen módszereiket terjesztve.

Meggyõzõdésünk, hogy ezzel szemben az államhatalomnak kötelessége fellépni. Nem csak azért, mert az adófizetõ magyar társadalomnak joga van a védelemre az adójáért, amellyel fenn- és eltartja az állami intézményrendszert; nem csak azért, mert 1100 éves európai voltunkkal ellentétes és kompromittáló a tényleges turisták, és így - bizonyos szempontból - a külföld elõtt a templomok környékét, a történelmi nevezetességeket, a belvárost ellepõ koldusmaffiák látványa; és nem is csak azért, mert mérhetetlen naivitás lenne azt vélni, hogy beérik csak kéregetéssel, mivel mindez nyilvánvalóan a legsötétebb bûnözés melegágya. Hanem alapvetõen azért, mert ezt követeli a legelemibb humánum a szerencsétlen, éheztetéssel, veréssel, csonkítással testileg, szellemileg, lelkileg megnyomorított gyermekekkel szemben.

Pontos fogalmam van az állami gondozottak helyzetérõl, de a koldusmaffiák kezében rabszolgaként tartott gyermekek sorsához képest ez maga a Paradicsom, de legalábbis a túlélés lehetõsége.

Nem kell Sherlock Holmesnak lenni ahhoz, hogy ha egyetlen napig, csak pár óráig megfigyelne a rendõrség egy ilyen bicebóca koldusgyereket, aki hetekig kéreget ugyanott - mint például a Parlamenttõl pár száz méterre, a Margit hídnál, az aluljárónál az a mankós fiú -, akkor eljuthatna ahhoz, aki elveszi tõle, amit összegyûjtött, és aztán azokhoz is, akik a maffiát szervezik és a hasznot bezsebelik.

Ezeknek a nyomorult gyermekeknek a megnyomorítói ellen a Kereszténydemokrata Néppárt nevében a legkeményebb és a legszigorúbb fellépést, a koldusmaffiák kezébe került gyermekek kimentésére pedig a gyámhatóságok hathatós közbelépését kérem. Köszönöm a figyelmet! (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

(9.00)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage