Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselõtársaim! A Független Kisgazdapárt álláspontja szerint itt olyan bûncselekmény-sorozattal állunk szemben, ahol Magyarországot a bûnelkövetés színhelyéül választották ki, hiszen az elkövetõk döntõ részben még magyarul sem tudnak. Természetesen ennek a bûnelkövetés felderítése szempontjából nem lehet jelentõsége, mint ahogy annak a ténynek sem, hogy azok a fiatalkorú, nemegyszer gyermekkorú személyek, akiket eszközként használnak a bûncselekmény elkövetéséhez, nem tehetnek arról, hogy õket ilyen helyzetbe hozták, hiszen amint azt Semjén Zsolt is elmondotta, rendkívül kegyetlen, embertelen eszközökkel kényszerítik ezeket a gyerekeket az ilyen magatartás elkövetésére.

A Független Kisgazdapárt álláspontja szerint ezek nagyon könnyen felderíthetõ és felszámolható magatartások, hiszen csak megfelelõ rendõri erõt kellene erre összpontosítani, és tulajdonképpen egy nap hatékony akciósorozatával véget lehetne vetni ezeknek a magatartásoknak. Igen fontosnak tartaná a Kisgazdapárt, hogy ez mielõbb megtörténjék, egyrészt az áldozatok, a gyerekek védelme miatt, másrészt pedig azért is, mert amíg mi arról beszélünk, hogy mikor és hogy fogunk az Európai Unióba integrálódni, közben az ilyen magatartások révén mind távolabb kerülünk az európaiságtól. És én úgy gondolom, hogy ezért semmiféle magyarázat el nem fogadható.

A Belügyminisztériumnak megfelelõ intézkedéseket kell tenni a bûncselekmény-sorozat felszámolása és a gyermekek védelme érdekében. Köszönöm a türelmüket. (Taps az FKGP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage