Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Engedjék meg, hogy mindnyájunk nevében szeretettel köszöntsem a hivatalos látogatásra hazánkba érkezett dr. Klaus Hänsch urat, az Európai Parlament elnökét, valamint feleségét és kíséretének tagjait. (Taps.)

Tisztelt Országgyûlés! Klaus Hänsch elnök úr személyében immár harmadik alkalommal köszönthetjük Európa közvetlenül választott képviseleti szervének vezetõjét hazánkban. 1990 óta, amikor az Európai Parlament akkori elnöke felszólalt a magyar Országgyûlésben, fontos változások mentek végbe Európában. Az egyik ilyen változás éppen az, hogy az Európai Parlament egyre nagyobb szerepet játszik az egységes Európa kialakításának folyamatában. Ezért is szolgál örömünkre és éppen Klaus Hänsch elnök úr kezdeményezéseire, hogy mind szorosabbá válnak a magyar Országgyûlés kapcsolatai az Európai Parlamenttel és annak intézményeivel.

Biztos vagyok benne, hogy az elnök úr mostani látogatása az együttmûködés további távlatait nyitja meg, hiszen személyében olyan európai politikust tisztelhetünk, aki következetes híve az Európai Unió kibõvítésének, és az egységes, de a nemzeti értékeket is megõrzõ Európa megteremtésének.

Kérem, elnök úr, mondja el beszédét!

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage