Kuncze Gábor Tartalom Elõzõ Következõ

KUNCZE GÁBOR belügyminiszter: Elnök Úr! Tisztelt Képviselõtársaim! Tisztelt Képviselõ Úr! Higgye el, hogy másokkal együtt én is nagyon sajnálom, hogy élõben nem tudjuk megtekinteni a Ferencváros ma esti mérkõzését, azonban körülbelül ezzel merültek ki a kormány lehetõségei a televízió mûsorpolitikáját illetõen.

Ugyanakkor azonban tájékozódtam a kérdésben, és ennek alapján fel kell hívnom a képviselõ úr figyelmét arra a kisebb szorzási hibára, amelynek eredményeként ön itt 7,2 millió forintos igényrõl beszélt.

(13.40)

A közvetítés joga hat országra terjed ki egyébként, 48 millió dollárért vásárolta meg az a televíziós társaság, amely végül közvetíteni fogja. Ezt ha megszorozzuk az érvényes árfolyamokkal, akkor 7,2 milliárd forintot kapunk, ami némileg eltér a 7,2 millió forinttól, amiért egyébként ilyen közvetítési jogokat megkapni nem lehet. Arról is tájékoztatom a tisztelt Házat, hogy úgy tûnik, hogy Vitray Tamásnak a tárgyalásai, aki egyébként mindent elkövetett annak érdekében, hogy ez a közvetítés élõben létrejöhessen, a tárgyalásai olyan értelemben sikerre vezettek, hogy sikerült a Filmnettel megállapodnia, ennek alapján a Magyar Televízió ma este 23.30 perckor felvételrõl közvetíti a mérkõzést, így képviselõ úrnak, ha kicsit késve is ugyan, de lehetõsége lesz a magyar labdarúgók kiváló tehetségét megtekinteni. Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage