Kónya Imre Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KÓNYA IMRE (MDNP): Miniszter Úr! Tisztelt Képviselõtársaim! A napokban valószínûleg többmilliomod-magammal sajátos értesülésekre tettem szert. Ugyanis egy rádióbeszélgetést hallgattam, amelyben dr. Rubicsek Sándor, a kormány ellenõrzési irodájának az elnöke sok érdekes dolgot mondott el. Miután itt egy olyan hivatalról van szó és egy olyan személyrõl, akinek jelentõs szerepe lesz feltehetõen a korrupció elleni küzdelemben, úgy gondolom, hogy nem érdektelen, ami elhangzott.

A következõ ütötte meg a fülemet. Arra a kérdésre, hogy korrumpálhatók-e az ellenõrök, Rubicsek úr a következõ választ adta: "Véleményem szerint mindenki korrumpálható, csak meg kell találni a megfelelõ összeget." Majd mintegy ennek bizonyítására a következõ esetet mesélte el. Én is kaptam már ajánlatot, azt nem mondom meg, hogy kitõl, összeget sem mondom meg, megdöbbentõ volt, életemben sem fogok annyit keresni összesen, mint amennyit felajánlottak.

Miniszter Úr! A kérdésem a következõ: ön hallotta-e ezt a rádiónyilatkozatot, tehát tudomása van-e arról, hogy a kormány ellenõrzési hivatalának az elnöke egy bejelentést tett tulajdonképpen, és tájékoztatta a közvéleményt, hogy nagy összeggel meg kívánták õt vesztegetni, egy bûncselekmény elkövetését hozta mindenkinek a tudomására. A másik inkább egy kérés lenne: nyugtasson meg bennünket, hogy e súlyos bûncselekmény ügyében megindult a büntetõeljárás.

Köszönöm szépen, hogy meghallgattak. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage