Medgyessy Péter Tartalom Elõzõ Következõ

DR. MEDGYESSY PÉTER pénzügyminiszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselõ Úr! Ami a Pedagógus Szakszervezet füredi nyaralóját illetõ kérdéskört érinti, arra vonatkozóan természetesen nem tudok olyan választ adni, hogy pontosan hogyan zajlott le ez az ügy, mert hiszen ez egy állami bank konkrét ügye - valószínûleg nem is legnagyobb ügye. Néhány dolgot azonban tájékoztatásul szeretnék elmondani.

Elõször is azt, hogy a Kereskedelmi és Hitelbank konszolidációban nem részesedett az utóbbi idõszakban. A Kereskedelmi és Hitelbank tehát egy mûködõképes és jól mûködõ bank alapvetõen. Ebbõl következõen fel kell tételeznem, hogy ha egy ilyen kötelezettséget átvállalt, akkor megfelelõ biztosítékok fejében tette ezt, tehát feltehetõen a jelzálogjogot is átruházták. Ha ez így történt, akkor azt gondolom, hogy ez egy üzleti ügylet, amelyiknek megvan a háttere és aminek fejében ezt meg kell tenni. De - még egyszer hangsúlyozom - nincs részletes információm errõl a kérdésrõl. Természetesen utána fogok nézni, és a képviselõ úrnak írásban szívesen megküldöm a megszerzett ismereteket.

Ami az Agrobank volt felügyelõbizottsági elnökét illeti, nem tudom, hogy kirõl beszél képviselõ úr, megköszönném, hogyha megmondaná az illetõnek a nevét, és ebben az esetben tudok megfelelõ információval szolgálni. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage