Kuncze Gábor Tartalom Elõzõ Következõ

KUNCZE GÁBOR belügyminiszter: Elnök Úr! Tisztelt Képviselõtársaim! Sejtettem, hogy a képviselõ úr nem egy ügyet akar megoldani, hanem egyébként igaztalan politikai szólamot akar felolvasni a magyar Országgyûlésben. (Taps a kormánypártiak oldalán.)

Fel szeretném hívni a képviselõ úr figyelmét, hogy ez az intézkedés ezalatt a kormány alatt született, ez a kormány volt az, amelyik ezt a bizonyos pótlékot megállapította az '56-osok számára, éppen annak érdekében, hogy a valóban nehéz anyagi helyzetükön valamilyen módon enyhítsen.

Azt gondolom, hogy nem ez az a kérdés, amin itt utólag politikai vitákat kell folytatnunk ráadásul valótlan állítások alapján, hanem éppen az a feladatunk, a közös feladatunk, hogy valamilyen módon azt, amit egyébként jóvátenni nem tudunk, azt a sérelemsorozatot - életet visszaadni nem tudunk, szabadságot visszaadni nem tudunk, és egy visszaszorításban eltelt élet után minden kárpótlást megadni nem tudunk -, de valamilyen módon együtt tudunk enyhíteni ezeknek az embereknek a sorsán. Ezt célozta ez a pótlék is, amelyet ez a kormány biztosított, tisztelt képviselõ úr. Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormánypártiak oldalán.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage