Pusztai Erzsébet Tartalom Elõzõ Következõ

DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDNP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! A miniszter úrhoz már egy hónapja, szeptember 17-én interpelláltam. Akkor elfogadtam a válaszát azzal, hogy visszatérek majd a témára.

(15.10)

Tehát: a társadalombiztosítás hatalmas összegekkel támogatja a lakosság által fogyasztott gyógyszereket. A társadalombiztosítási támogatás ténye már önmagában is, annak mértéke pedig alapvetõen hat a gyógyszerfogyasztási szokásokra, valamint a gyógyszergyártó és - forgalmazó cégek gazdasági helyzetére.

A közgyógyellátási listák tartalma is súlyosan befolyásolja a társadalombiztosítás gyógyszerkiadásait. Mindezek miatt rendkívül fontos, hogy a támogatott gyógyszerek körének meghatározása átlátható szakmai és pénzügyi szempontok szerint történjen, hiszen minden más megoldás alkalmat ad a különféle lobbyk, egyéni és csoportérdekek érvényesülésére.

Ismételten kérdezem most államtitkár urat, kialakították és közzétették-e már az egyes gyógyszerek támogatási listára kerülésének általános érvényû és ellenõrizhetõ feltételeit, annak egységes rendjét? Várom válaszát.

(Taps az ellenzéki pártok padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage