Gerócs József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. GERÓCS JÓZSEF (FKGP): Tisztelt Államtitkár Asszony! Kielégítõ magyarázatot kaptam arra, hogy mit fognak tenni, de sajnos, nem tettek eddig semmit. Ugyanis az a rakomány több mint egy éve Magyarország területén van, és eddig a környezetvédelmi törvényt már alkottunk, de a környezetvédelmi törvénynek éppen a hatálya nem teljesült ebben az esetben. Jó lenne, hogyha már érvényt szereznénk annak a törvénynek, amit megalkottunk.

Azonkívül ez a szállítmány már szeptember 3-a óta ott van Letenyén a kamionállomáson, és semmilyen intézkedés nem történt. Az esõ ráesik a kamionokra, a szállítmány átázott, a gépkocsik rozsdásodnak, az ottlévõ anyag, veszélyes anyag kiszivárog, az emberek rettenetesen félnek. Nem tudom, hogy mi lesz ennek a sorsa, ugyanis úgy néz ki, hogy ezt a szállítmányt szállítani nem lehet. Olyan dolgok is elõfordultak, hogy ezt a szállítmányt ott helyben kellene megsemmisíteni, ez viszont nem megy, mert Letenyének, illetõleg az egész Muravidéknek a vízgyûjtõ területét veszélyeztetné, hogyha ott semmisítenék meg. Így is veszélyezteti a szivárgás, tehát mindenképpen gyorsabb és hatékonyabb megoldást kéne arra keresni, hogy ez a szállítmány, ez a veszélyes hulladékanyagokat tartalmazó szállítmány minél hamarabb elkerüljön Letenyérõl.

Nem tudom az államtitkár asszony NSZK-hoz, hát inkább Németországhoz kellene menni, most már NSZK nincs, ahogy tetszett mondani, úgy gondolom ez névbotlás volt. (Dr. Szili Katalin: Szövetségi ország.) Ennek ellenére a válaszát nem tudom elfogadni, ugyanis nem történt megfelelõ intézkedés, jó lenne, hogyha az intézkedések sokkal gyorsabbak és hathatósabbak lennének. (Taps az FKGP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage