Kuncze Gábor Tartalom Elõzõ Következõ

KUNCZE GÁBOR belügyminiszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselõtársaim! Tisztelt Képviselõnõ! Valóban ígéretet tettem arra, hogy a Belügyminisztérium közben jár az ügyben, bár hatáskörei nincsenek, de egyfajta jószolgálati tevékenységre valóban vállalkozhattam, és ennek megfelelõen történtek is intézkedések. A Belügyminisztérium munkatársai a vonatkozó iratanyag és a helyszín tanulmányozása után leültek az önkormányzatok képviselõivel, és a tárgyalások végül is eredményre vezettek.

Egyrészt a Lõrinci tulajdonában lévõ, de a petõfibányaiak által használt temetõt Lõrinci Petõfibányának átadja, másrészt elismeri bizonyos igényeit a településnek külterületi földekre vonatkozóan. Ezzel kapcsolatban késõbb a tárgyalások még folytatódnak.

Ami az elõbbieket illeti, ezzel kapcsolatban Lõrinci város önkormányzata október 24-én hozott határozatot, ebben már átadta a temetõt az odavezetõ utakkal együtt. Petõfibánya képviselõ-testülete megküldte egy október 21-ei határozat után a külterület iránti igényeit Lõrinci településnek. Remény van arra, hogy a valóban évek óta húzódó ügy megnyugtatóan rendezõdik, hiszen úgy tûnik, hogy ebben partnerek most már az önkormányzati testületek is. A Belügyminisztérium természetesen továbbra is közremûködik a tárgyalásokban, számomra nem marad más hátra, mint mind Lõrinci, mind Petõfibánya képviselõ-testületeinek és persze lakosságának is megköszönjem azt a hozzáállást, ami minden valószínûség szerint végérvényesen és megnyugtatóan rendezi a két település közötti vitás ügyeket. Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage