Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyûlés! A határozathozatal következik. Megkérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy tárgysorozatába veszi-e dr. Torgyán József képviselõtársunknak "A külföldiek termõföldszerzésének tilalmát megszegõkrõl és a törvényszegés következményeirõl" címen benyújtott, H/2822. számú önálló indítványát? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Köszönöm. Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 84 igen szavazattal, 194 nem szavazattal, 16 tartózkodás mellett az elõterjesztést nem vette tárgysorozatba.

Tisztelt Országgyûlés! Ma délben három elõterjesztés általános vitáját lezártuk, de a részletes vitára bocsátásukra nem került sor. Indítványozom ezért a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a társadalombiztosításról szóló 1975. évi II. törvény módosítását kezdeményezõ T/3212. számú törvényjavaslatot bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Köszönöm. Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 226 igen szavazattal, 65 nem szavazattal, 4 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy az egészségügyi hozzájárulásról szóló T/3213. számú törvényjavaslatot bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Köszönöm. Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 211 igen szavazattal, 73 nem szavazattal, 7 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy az egészségügyi természetbeni ellátások finanszírozásának változásával összefüggõ törvénymódosításokról szóló T/3214. számú törvényjavaslatot bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Köszönöm. Kimondom a határozatot. Az országgyûlés 209 igen szavazattal, 81 nem szavazattal, 5 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

(17.50)

Tisztelt Országgyûlés! Most soron következik lakás- takarékpénztárakról szóló törvényjavaslathoz benyújtott, módosító javaslatok határozathozatala. Az elõterjesztést T/2840. számon, a bizottságok együttes ajánlásait pedig T/2840/103. és 120. számokon kapták kézhez képviselõtársaim. Megadom a szót Akar László államtitkár úrnak, aki válaszol a vitában elhangzottakra.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage