Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyûlés! Több felszólaló is jelentkezett, akiknek a vita lezárása után nem tudok szót adni. (Taps a kormánypárti padsoraiban.) Ellenben az elõterjesztõt mindig utoljára illeti szó, ezért megkérdezem Selmeczi Gabriella képviselõ asszonyt, kíván-e még egyszer szólni? Nem kíván. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

Tisztelt Országgyûlés! Az ajánlás 4. és 6. pontját, valamint a kiegészítõ ajánlás 1., 3., 4., 6., 9., 10. és 11. pontját a kormány támogatja. Felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy az ajánlás 1., 7. és 8. pontjait kizárja a kormány által támogatott javaslatsor, ezért ezekrõl nem határoz az Országgyûlés.

Tisztelt Országgyûlés! Az ajánlás 2., 3. és 5. pontjai, illetve a kiegészítõ ajánlás 2., 5., 7. és 8. pontjai nem kapták meg a szükséges bizottsági támogatást, ezért ezekrõl sem határoz az Országgyûlés.

Mindezekre figyelemmel a mai határozathozatal összesen egy döntést igényel. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e az ajánlásban a kormány által is támogatott 4. és 6. pontokat, illetõleg a kiegészítõ ajánlásban az 1., 3., 4., 6., 9., 10. és 11. pontokat? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

(A jegyzõi széket Boros László helyett dr. Kiss Róbert,

dr. Kiss Róbert helyett dr. Trombitás Zoltán foglalja el.)

Tisztelt Országgyûlés! Az Országgyûlés a kormány által támogatott módosító javaslatokat 270 igen szavazattal, 9 nem szavazattal és 2 tartózkodással elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! A zárószavazásra várhatóan jövõ heti ülésünkön kerül sor.

Soron következik a vegyi fegyverek kifejlesztésének, gyártásának, felhalmozásának és használatának tilalmáról, valamint megsemmisítésérõl Párizsban 1993. január 13-án aláírt egyezmény megerõsítésérõl szóló országgyûlési határozat általános vitája és a határozathozatal. Az elõterjesztést H/3141. számon, a külügyi bizottság ajánlását pedig H/3141/2. számon kapták kézhez képviselõtársaim. Megadom a szót Szent-Iványi István államtitkár úrnak, a napirendi pont elõadójának.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage