Korózs Lajos Tartalom Elõzõ Következõ

KORÓZS LAJOS, a honvédelmi bizottság elõadója: Nagyon szépen köszönöm, elnök úr, a szót. Nagyon rövid leszek, hiszen az államtitkár úr nagy részét ismertette, hogy miért fontos ennek a szerzõdésnek aláírása.

Szeretném tisztelt képviselõtársaimmal tudatni azt, hogy térségünkbõl Szlovéniát kivéve már minden ország ratifikálta, és az Európai Unió 13 tagállama is ratifikálta ezt a szerzõdést. Megfogalmazódott Magyarország felé, hogy az euro-atlanti integrálódásnak szerves részét képezheti egy ilyen ratifikáció megtétele, ezért is fontos, hogy részesei legyünk ennek az egyezménynek. A végrehajtás felügyeletére egy nemzeti hatóságot kell létrehozni, és jogi úton kell szabályozni a végrehajtást. Ezt a hatóságot az Ipari és Kereskedelmi Minisztériumban Magyarország egy kormányhatározat értelmében hamarosan létrehozza.

Végül hadd mondjam el, hogy itt nemcsak a vegyi fegyverek betiltásáról lévõ szerzõdésrõl van szó, hanem a tömegpusztító fegyverek betiltása mellett az államok arzenáljából is törölni kell ezt, és meg kell semmisíteni. Erre a szerzõdés maximum 10 éves határidõt szab. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage