Gyuricza Béla Tartalom Elõzõ Következõ

DR. GYURICZA BÉLA (Fidesz): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Nagyon röviden szeretnék válaszolni - fõleg a tekintetben - az elhangzott vitára, hogy úgy érzem, minthogyha a mi részünkrõl vagy személy szerint részemrõl történt volna értelmezése ebben a történelmi idõszakban - ahogy Szabó Lajos Mátyás képviselõtársam említette.

Tessék megengedni, hogy akkor szó szerint hadd idézzem a román védelmi miniszter úrnak ezzel kapcsolatos álláspontját: "Megértem azt, hogy önök foglalkoznak azzal a gondolattal is a parlamenti bizottságon belül, hogy Románia milyen mértékben csökkenti haderejét. Nem hiszem, hogy bárkinek eszébe jutna, vagy nagyon kevés embernek jut eszébe, hogy Románia inváziót hajt végre. De az egyszerû ember esetében elõfordulhat, hogy ez valakinek eszébe jut. Különösen akkor, ha a politikai érdekek szolgálatába szegõdnek. Nálunk is van egy ilyen, hasonló gondolkodásmód."

Én ebbõl a gondolatból kiindulva említettem meg, tisztelt parlamenti képviselõtársaimnak, hogy ez is hozzátartozik a bizalomhoz, a biztonságerõsítéshez, és én úgy fogom fel: ha nem rendelkezem potenciállal, amelyhez, ha olyan a helyzet, hozzányúlok, akkor feltételezem, hogy sokkal de sokkal erõsebb ez a bizalom és biztonság. És kölcsönösséget feltételez, hiszen az egész megállapodás ebbõl a kölcsönösségbõl indul ki. Köszönöm szépen, tisztelt képviselõtársaim. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage