Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyûlés! Soron következik az egyéb karitatív szervezetek és szolgálatok támogatására szolgáló költségvetési keret elosztásáról szóló országgyûlési határozati javaslat általános vitája és a határozathozatal. A szociális bizottság önálló indítványát H/3208. számon, a költségvetési bizottságok ajánlását pedig H/3208/2. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Megadom a szót Csehák Juditnak, a szociális bizottság elnökének, a napirendi pont elõadójának. Nem kíván felszólalni. Megkérdezem a kormány jelen levõ képviselõit, kíván-e közülük valaki felszólalni? Nem kíván. Megkérdezem képviselõtársaimat, kíván-e valaki felszólalni? Nincs jelentkezõ.

Tisztelt Országgyûlés! Az általános vitát lezárom. Mivel az elõterjesztéshez módosító javaslat nem érkezett, részletes vitára nem kerül sor. Az országgyûlési határozati javaslat elfogadásáról kell döntenünk. Kérdezem, ezzel kapcsolatban van-e valakinek észrevétele? Nincs.

Tisztelt Országgyûlés! A határozathozatal következik. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e az egyéb karitatív szervezetek és szolgálatok támogatására szolgáló költségvetési keret elosztásáról szóló országgyûlési határozati javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 215 igen szavazattal, nem szavazat és tartózkodás nélkül az országgyûlési határozati javaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Megkérdezem a képviselõcsoportokat, kívánják- e szavazatukat megindokolni? Nem kívánják.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a személyi javaslatok megtárgyalása. A frakcióvezetõk ajánlása alapján a Házszabály 23. § e) pontjának megfelelõen a Házbizottság személyi javaslatot terjesztett elõ H/3343. szám alatt. A Házbizottság a környezetvédelmi bizottságba dr. Tokaji Ferenc lemondása miatt megüresedett helyre Koltai Imre képviselõ urat javasolja.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e a személyi javaslattal? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: (Taps a kormánypártok padsoraiból.) az Országgyûlés 219 igen szavazattal, nem szavazat és tartózkodás nélkül Koltai Imrét a mezõgazdasági bizottság tagjává megválasztotta. (Közbeszólás - környezetvédelmi.) Elnézést kérek, Koltai Imrét a környezetvédelmi bizottság tagjává megválasztotta. Nem én vagyok zavarban, a forgatókönyv.

Tisztelt Országgyûlés! Engedjék meg, hogy képviselõtársamnak új megbízatásához sok sikert és eredményes munkát kívánjak az Országgyûlés és a magam nevében. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a rádió- és televízió testületek tisztségviselõinek és tagjainak megválasztásáról szóló 13/1996. (III. 1.) országgyûlési határozat módosításáról szóló országgyûlési határozati javaslat megtárgyalása.

(20.00)

Az elõterjesztést H/3351. számon kapták kézhez képviselõtársaim. Felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy a rádiózásról és televíziózásról szóló 1996. évi I. törvény 55. § (4) bekezdése szerint a kuratóriumi tagok megválasztásához a képviselõk több mint felének, azaz 193 képviselõnek az igen szavazata szükséges.

Tisztelt Országgyûlés! A házbizottság Szabó Attilát és Angler Tibort a Magyar Rádió Közalapítvány Kuratóriumának elnöksége tagjának, Bereczky Lorándot és Ligeti Imrét a Magyar Televízió Közalapítvány Kuratóriumának elnöksége tagjának, Vörös Lászlót és Halzl Józsefet a Hungária Televízió Közalapítvány Kuratóriumának elnöksége tagjának, Szabó Attila helyére a Magyar Rádió Közalapítvány Kuratórium Ellenõrzõ Testülete tagjának Vass Lajost javasolja. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a H/3351. számú országgyûlési határozati javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) (Taps.)

Kimondom a határozatot. Az Országgyûlés 207 igen szavazattal, nem szavazat nélkül 5 tartózkodással az országgyûlési határozati javaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Engedjék meg, hogy a médiatestületek tagjainak új megbízatásukhoz sok sikert és eredményes munkát kívánjak az Országgyûlés és a magam nevében.

Soron következik a jövedéki szabályozásról és ellenõrzésrõl, valamint a bérfõzési szeszadóról szóló 1993. évi LVIII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat részletes vitája. Az elõterjesztést T/3146. számon, a bizottságok együttes ajánlását T/3146/25. számon kapták kézhez képviselõtársaim. Megkérdezem a hatáskörrel rendelkezõ bizottságokat, kívánják-e ajánlásukat szóban is kiegészíteni? Nem kívánják.

Tisztelt Országgyûlés! A mai részletes vita szakaszolására a kialakult gyakorlatnak megfelelõen a törvény szerkezeti rendjét követve, a módosító javaslatok közti összefüggéseket figyelembe véve terjesztem elõ javaslatomat. Felkérem jegyzõ képviselõtársamat, ismertesse az egyes vitaegységeket.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage