Matyi László Tartalom Elõzõ Következõ

Dr. MATYI LÁSZLÓ (SZDSZ): Tisztelt Elnök Asszony! A költségvetési vitával párhuzamosan folyik az adótörvények vitája is, ahol a Fidesz olyan módosító javaslatokat tett be, mely egyszerre csökkentené az adókat, adóterhelést, amivel mi szívünkbõl egyetértenénk, abban az esetben, ha megtalálnánk a kiadáscsökkentésnek is a lehetõségét.

A Fidesz ugyanebben az adótörvényben kiadásnövelésre tesz javaslatot. Én úgy gondolom, hogy ez egy olyan jövõkép, ami egy álom, ami megvalósíthatatlan, amely egyetlenegy dolgot eredményezne, a problémáknak eggyel tovább gördítését, a gyermekeinkre és az unokáinkra.

Szerintem ez nem jövõkép. Egy párt jövõképe abban különbözik az egyéni emberek álmaitól, vágyaitól, hogy számol a realitással, alapköve az, hogy megvalósítható-e, vagy sem. A Fidesz jövõképe nem megvalósítható, nem program, kísértetiesen hasonlít a kádári politizálásra, minden konfliktust toljunk odébb, minden konfliktust hárítsunk gyermekeinkre.

Én úgy gondolom, hogy ez a kormány nem ezt teszi, nagyon helyesen, hanem a jelen lévõ problémákat, a jelen lévõ és lehetséges eszközökkel próbálja megoldani.

Köszönöm. (Taps az FKGP padsoraiból.)

(10.40)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage