Fodor István Tartalom Elõzõ Következõ

DR. FODOR ISTVÁN honvédelmi minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Országgyûlés! Tisztelt Képviselõ Úr! Mészáros képviselõ úr a Magyar Honvédség, illetve a honvédelmi tárca költségvetésének több elemét vizsgálta, és ezekkel kapcsolatosan észrevételeket tett.

Nekem az az érzésem, hogy néhány megjegyzése vonatkozásában hasznos lenne, hogyha tudnánk konzultációt folytatni. Nem akarok most ezeknek a vitájába belemenni, mert nem volna célszerû. Ezért ajánlom, hogy keressen meg bennünket, illetve majd a hozzászólásának a jegyzõkönyvi kivonata alapján kigyûjtetem az erre vonatkozó válaszokat, és meg fogom neki küldeni.

Nem ezért kértem szót, hogy ezt elmondjam, hanem egyetlen megjegyzése van, amire szeretnék konkrétan reagálni. Szóvá tette a hadigondozottaknak az egyszeri kárpótlását. A költségvetési törvény volt az, amelyik két esztendõn keresztül is prolongálta a hadiárváknak az egyszeri, kárpótlás jellegû juttatását.

Tekintettel arra, hogy ez a költségvetési törvény ilyen típusú rendelkezést nem tartalmaz, ez azt jelenti, hogy 1997. január 1-jétõl kezdõdõen a hadiárváknak a 94. évi törvény rendelkezései szerint s annak a feltételei szerint ez a kárpótlás kifizetésre kerül, ennek a fedezete ebben a költségvetésben benne van. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage