Sebõk János Tartalom Elõzõ Következõ

SEBÕK JÁNOS (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselõtársak! Igazat adok Mészáros képviselõtársamnak abban, hogy a HM-fejezet bevételi elõirányzata még mindig magas, különösen ha azt vesszük figyelembe, hogy az elmúlt költségvetési években a fejezet soha nem teljesítette a bevételi elõirányzatot még 50 százalékban sem.

Azonban azt is hozzá kell tennem, hogy akkor nem is hirdettek meg honvédségi objektumokat eladásra. Most azonban ez a bizonyos 8 milliárd forint, amirõl szólt, hogy nincs meg a fedezete, azért - véleményem szerint - lehetõség van rá, ha nem is teljes egészében, de mégis a fedezetet biztosítsuk azáltal, éppen a mai napokban jelent meg, hogy zárt, egyfordulós pályázatot hirdetett meg az OTP Befektetési, Ingatlanforgalmazási és Vagyonkezelõ Rt. és az ÁPV Rt. megbízásából 45 honvédségi objektumra.

Ezek pedig - ha valaki átolvassa az újságokat, hogy milyen objektumról van szó - jelentõs értékekkel bírnak, és ha ezeket a következõ év során sikerül eladni, akkor úgy hiszem, hogy azért mégis ennek a 8 milliárd forintnak bizonyos mértékben, legalábbis nagyobb mértékben a fedezete meglesz. Ez az egyik.

A másik pedig, csak a pontosság kedvéért igazítanám ki: nem Ukrajnából vásároltuk a harckocsikat, hanem Belorussziából. Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage