Rott Nándor Tartalom Elõzõ Következõ

DR. ROTT NÁNDOR (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Igen tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Selmeczi Gabriella a szociálpolitika három alapterületére mutatott rá, illetve ezeken a területeken a költségvetés elégtelenségére és a népjóléti vagy szociálpolitika, egészségügy-politika - nyugodtan használom azt a kifejezést, hogy - "égbekiáltó" hiányosságaira és hibáira.

Egy olyan országban, amelyiknek a népessége rohamosan csökken, minden évben egy városnyi népességgel lesz kevesebb az ország lakossága, itt a gyermektámogatások az ország jövõjét jelentik. Ezeknek a gyermek- támogatásoknak, a gyermekvállalás-támogatásoknak, a családi pótléknak és a hasonló juttatásoknak a megszûnése, csökkenése vagy akár csak a stagnálása is, ez egy népirtásnak megfelelõ következményekkel jár.

(13.10)

A másik és hasonló súlyú ügy, ez az egészségügy. Kérem, ha valaki ma kórházba megy - én a közelmúltban egyik hozzátartozóm miatt kénytelen voltam kórházba menni -, nagyon fölhívták a figyelmet, hogy kosztolásról gondoskodjunk, mert az úgyszólván nincs a kórházban. Fölhívták a figyelmet, hogy gyógyszert, azt lehetõleg vigyünk be, mert nem tudják a gyógyszerellátást biztosítani. Már a következõ kérdésem az volt, hogy "és orvos egyáltalán van?", az volt a válasz, hogy egyre kevesebb. Köszönöm a figyelmüket. (Taps az ellenzéki pártok oldalán.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage