Rott Nándor Tartalom Elõzõ Következõ

DR. ROTT NÁNDOR (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Igen Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Nagy figyelemmel és érdeklõdéssel hallgattam Hegyi Gyula, igen tisztelt képviselõtársam nagyívû beszédét. Két mozzanatra szeretném csak fölhívni a figyelmet a beszédével kapcsolatban.

A köztisztviselõi béremeléssel kapcsolatban azt mondta Hegyi Gyula, hogy ugye ez a 19 százalék, azért ez egy jelentõs emelés volt. Hát 19 százalék egy jelentõs emelés volt, de egészébe véve egy 23-24 százalékos infláció mellett ez 3-4 százalékos fizetéscsökkentést jelentett. Tehát valójában egy fizetéscsökkenés zajlott.

A másik, ami talán még szembetûnõbb, az egyházak támogatásának 15 százalékos emelkedése. 15 százalékos emelkedés, az, mondjuk 20 százalékos infláció mellett, az is egy 5 százalékos reálcsökkenést jelent, de ha hozzávesszük azt, amit ugyancsak Hegyi Gyula mondott, hogy 2 év óta nem volt semmi emelkedés, 2 év alatt - és beleértve most már a következõ évet is: 3 év alatt - több mint 50 százalékos volt a kumulált infláció, akkor ez annyit jelent, hogy 1997-ben az egyházak az 1994. évi támogatásnak körülbelül a felét fogják reálértékben kapni. Hát hogy ez olyan nagy támogatásra mutat-e vagy sem, azt Hegyi képviselõtársam megítélésére és mindenkinek a megítélésére bízom. Köszönöm a figyelmüket.

(Taps az FKGP padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage