Barsiné Pataky Etelka Tartalom Elõzõ Következõ

BARSINÉ PATAKY ETELKA (MDNP): Képviselõ Úr! Nagyon sajnálom, hogy teljesen hiába beszéltem itt az elmúlt 8-10 percben, és nagyon sajnálom, hogy nem figyelt oda arra, amit mondtam. Ugyanis azt mondtam, hogy bátortalannak találom azokat a lépéseket, amelyek ebben a hármas dologban megtörténtek.

Vegyünk példákat. A személyi jövedelemadónál mindössze egy valorizáció történik, én ezt nem nevezném - fontos, jó -, de nem nevezném adócsökkentésnek.

De vegyük például azt a kérdést, hogy mennyivel több költségvetési támogatást kapnak az egyes adóbehajtással foglalkozó intézmények. Itt is világosan azt mondtam, hogy elsõ helyen - még nem kapták meg azt, amit kértek, de ez egy másik kérdés -, de elsõ helyen azt kellene nézni, hogy mi a célja egy korszerû rendszernek: az intézményeket finanszírozni, vagy pedig adott feladatokat finanszírozni. Itt ebben az esetben, amikor arról van szó, hogy egy igenis szenzitív és a magyar gazdaság és a költségvetés szempontjából lényeges kérdésrõl beszélünk, akkor réges-régen át kellett volna térni az intézményi finanszírozás helyett adott feladatoknak a finanszírozására, hatékony finanszírozására, a hatékonyság biztosítására.

Ön nagyon jól tudja, hogy én mirõl beszélek. Ezekrõl a részletkérdésekrõl beszélek, és azt gondolom, hogy ezeknek az összessége tudott volna komoly eredményt hozni mind az adótörvények, mind a költségvetés bevételi oldala vonatkozásában. Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage