Barsiné Pataky Etelka Tartalom Elõzõ Következõ

BARSINÉ PATAKY ETELKA (MDNP): Kedves Képviselõtársam! Kezdjük mindjárt a második kérdéssel. Mondok egy egész egyszerû példát. A cégek nyilvántartása pillanatnyilag a cégbíróságon történik, mégpedig kézi nyilvántartással. Ez például egy klasszikus példája annak, amikor el lehet kezdeni valamiféle módon gondolkozni azon, hogy hogyan lehet majd ezt a területet egy bizonyos feladat- finanszírozással rendbe tenni, s nem egy adott intézményen keresztül. Azt hiszem, hogy ez annyira eklatáns és annyira egyértelmû, hogy azt hittem, hogy ezt nem is kell itt elmondani.

A másik pedig, vagy hogy esetleg a jelenlévõk még jobban értsék, vagy esetleg aki nem figyelt volna ide, arról van szó, hogy nem is lehet a tulajdonnak utánamenni, hogy ki a tulajdonosa egy adott cégnek, mert hiszen az csak a cégbíróságon és csak kézzel van nyilvántartva. A XXI. század küszöbén úgy hiszem, ezen érdemes lenne legalábbis elgondolkozni, és esetleg változtatni. Ez klasszikusan feladat-finanszírozás.

Ha még van pár másodpercem, akkor talán annyit mondanék el, hogy ami pedig a személyi jövedelemadót illeti, nem mennék én bele itt ebbe a vitába, hiszen az szja-nál már jól kivitatkoztuk magunkat. Személy szerint nekem az a véleményem, és a számításokat elvégeztük, hogy igen, van személyi jövedelemadó- csökkentés a magas sávokban. Az alacsony sávokban ez nem érzékelhetõ ilyen módon. Jelentõs különbség van a magas és az alacsony sávok közötti személyi jövedelemadó-csökkentésben. Az alacsony sávokban valóban egy valorizáció történik. Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage