Kis Gyula József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KIS GYULA JÓZSEF (MDF): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Ha az ember szorgalmasan végigüli a napirend elõtti hozzászólásokat az elmúlt hetekben, akkor valami rettenetes víziója támad. Úgy érzi, hogy nem tudja a Szaknévsort úgy felütni, hogy egy tetszés szerint kiválasztott, véletlenszerûen kiválasztott cégre rábökve ne ugyanazokkal a jelenségekkel találkozna.

(15.10)

Hölgyeim és Uraim! Elképesztõ, hogy ez a kétszáz név kering-kering körbe-körbe, ÁPV Rt., társadalombiztosítási önkormányzatok, vagyonjuttatás - ingyenes vagyonjuttatás -, tõkeemelés, mintha valami olyan hihetetlen dzsungelbe keveredne az ember, ahol a liánok fojtogatják, és közben eltûnik a vagyon, eltûnik az ország vagyona. Ezért az állampolgár joggal kérdezheti, meddig lehet ezt tovább csinálni. Két és fél év óta - ha jól tudom - egyetlenegy nap börtönbüntetést nem szabtak ki senkire ilyen visszaélések miatt, miközben ezektõl a visszaélésektõl hangos az ország. Nem tud az ember most már nyugodtan kinézni az ablakán, mert a szemközti cégrõl nem tudja, hogy a maffiáé, a maffia védi, a maffia támadja; csak azt tudja, hogy a tulajdonosa valószínûleg annak a kétszáz embernek valamelyike, akik itt mindig-mindig újra sorra kerülnek. S ráadásul ezek vagy volt kormányférfiak, vagy jelen kormánykapcsolatokkal rendelkeznek.

Nagyon kérjük a kormányt, hogy valamilyen módon végre próbáljon meg véget vetni ennek a képtelen állapotnak. Köszönöm. (Taps az ellenzék padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage