Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselõtársaim! Azt hiszem, nincs olyan téma, amely jobban foglalkoztatná az ország lakosságát, mint az ÁPV Rt. mûködése és az a kérdés: hogyan lehetséges az, hogy a nemzeti vagyonnak hozzávetõlegesen 80 százalékát úgy eltüntették a különbözõ privatizõrök, hogy Rodolfo is tátott szájjal figyelte volna ezt az eseménysort. Ezért én három irányban terjesztettem elõ országgyûlési határozati javaslatot az ÁPV Rt.-vel kapcsolatban.

Egyrészt kérem, hogy számoljon be a tevékenységérõl - évenkénti bontásban -, bevételeirõl és kiadásairól, külön a szakértõi megbízatásokról és annak összegszerûségeirõl, valamint a sikerdíjakról. Itt felhívnám a figyelmet arra, hogy tulajdonképpen alig valamivel több a bevétele az ÁPV Rt.-nek, mint a kiadásokra fordított összegek - ezek csillagászati számok, elfogadhatatlanok.

A másik kérdéskör arra vonatkozik, hogy a Magyar Köztársaság kormánya intézkedjen annak érdekében, hogy a privatizációs és koncessziós ügyeket az erre létrehozott szervezetek intézzék, és ne adjanak külsõsöknek megbízást csillagászati összegekért - hiszen erre egy rendkívül jól fizetett, sõt, túlfizetett apparátus áll a rendelkezésükre.

Végül pedig azt az indítványt terjesztem elõ, hogy mindezért az apparátust a köztisztviselõkrõl szóló jogállásról szóló törvény alapján javadalmazzák, ne pedig mindenfajta mércét félredobva csillagászati összegeket juttassanak, mert ez a korrupció, a visszaélés melegágyává válik. Befejezem, elnök úr. Ezért kérem tiszteletteljes támogatásukat. (Taps az ellenzéki pártok oldalán.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage