Petõ Iván Tartalom Elõzõ Következõ

DR. PETÕ IVÁN (SZDSZ): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Eredeti szándékom szerint Csiha miniszter asszony felszólalása után csak egyetlen dolgot szerettem volna mondani, hogyha a képviselõ úr felszólalásában minden olyan pontos, mint a Soós Károly Attila SZDSZ-es képviselõre vonatkozó adatok, akkor nagyon pontatlanok az információi. Soós Károly Attila - ez többször nyilvánosan is megjelent, egyebek között a Heti Világgazdaságban, amikor mindig közzéteszik a képviselõk cégkapcsolatait - soha nem volt ennek a cégnek az igazgatótanácsi elnöke, és mint ismeretes - és ezt képviselõ úr is természetesen említette -, abban a pillanatban, ahogy az MSZP-SZDSZ-kormány megalakult, lemondott a Co- Nexusnál viselt - ha jól emlékszem, felügyelõbizottsági... (Kiabálás. - Közbeszólás a bal oldalról: Ne kiabálj annyira!)

Elnök úr, úgy látszik, a képviselõ urak nem kíváncsiak más véleményére. Még egyszer szeretném Balsai képviselõ úrnak - aki nagyon nagy hangon szeret kiabálni a padok közül -, hogy lemondott a Co-Nexusnál viselt tisztségérõl akkor, amikor képviselõként, illetve államtitkárként szerepet vállalt az új kormányban.

Tehát míg mi, kormánypárti képviselõk meghallgatjuk a téves ellenzéki észrevételeket, pontatlan észrevételeket, elvárnánk, hogy a kisebbségben lévõ ellenzék ugyanolyan türelemmel hallgassa meg a mi szavunkat. Ami pedig az észrevételeket illeti, úgy látszik (Zúgolódás.), hogy a türelmes kisgazda képviselõknek azon kívül, hogy állandóan mindenrõl a bolsevik többség jut eszükbe, ezt 1988 elõtt elfelejtették hangosan mondani, nem hallgatják meg mondjuk a miniszter asszony észrevételeit, hogy az elõzõ kormány idején bízták meg a Co-Nexust és nem ennek a kormánynak az idején. Köszönöm. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage