Fodor István Tartalom Elõzõ Következõ

DR. FODOR ISTVÁN honvédelmi minisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Országgyûlés! Tisztelt Képviselõ Úr! A Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem a Honvédelmi Minisztériumnak a háttérintézménye. Így azokat az alapbeosztásokat, amelyek az egyetemen megtalálhatók, a Honvédelmi Minisztérium beosztási hierarchiájába kellett elhelyezni.

Ugyanakkor a probléma - azt hiszem az, hogy összehasonlítva a csapattagozatokban található beosztásokkal, nem találják megfelelõnek a párhuzamokat azok, akiket ezek az intézkedések érintenek. A csapattagozatban a csapattiszteknek a beosztásait meg természetesen a Honvédelmi Minisztérium vezetési struktúrájához és a csapatok szervezeti rendjéhez kellett igazítani. Ez mind a kettõ egy önálló rendszert képez, ezeket egymással - véleményem szerint - nem szabad, nem indokolt összehasonlítani, és nincsen olyan praktikus ok sem, ami miatt ennek az összehasonlítása indokolt lenne.

Amennyiben a késõbbiek folyamán valami olyan probléma vetõdik fel, ami akadályozza az illetménybesorolást vagy a jogállásnak a törvények szerinti kiteljesedést, akkor természetesen kezdeményezni fogjuk ennek a módosítását. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage