Szabad György Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZABAD GYÖRGY (MDNP): Tisztelt Elnöknõ! Tisztelt Miniszterelnök Úr! Elnöknõ felolvasta a kérdésemet, tehát azt nem kívánom megismételni.

Mindenesetre hangsúlyozni szeretném, hogy a Demokrata Néppárt nem ért egyet ezzel a beavatkozó sajtónyilatkozattal. Félreértés ne essék! Nem tartom és nem tartjuk bírálhatatlannak a Magyarok Világszövetségét, de semmiképpen sem értünk egyet azzal, ami a tisztújító közgyûlés küszöbén történt. A sajtónyilatkozat, nincs módom most felolvasni, csak néhány kezdõ mondatát vagy mondatának kezdõ szavát hadd olvassam fel.

Nagy felelõsség hárul a Magyarok Világszövetségére. - Konkretizálja, hogy miért. - Aggodalommal figyelem az eseményeket. - Ez a nagybetûs címe is a sajtónyilatkozatnak. - Problematikusnak tartom a Világszövetség ilyen-olyan mûködését. Kérdéses, hogy egyáltalán így kell-e mûködni. Sajnos, olyan jelek vannak, amelyeknek motívumaival a nyilatkozó nem tud egyet érteni. És végül, de nem utolsósorban egy kijelentés: A kormány nem kíván beavatkozni egy civil szervezet életébe. S utána: Az már más kérdés - és ezen a parlamenti képviselõknek kell elgondolkodniuk -, hogy milyen mértékû támogatásra lehet joga és igénye egy ilyen egyoldalú beállítottságú szövetségnek s a többi s a többi.

Úgy gondolom, ez vitathatatlanul nyomást gyakorló nyilatkozat a miniszterelnökség politikai államtitkára részérõl. Ezért tettem fel a kérdésemet.

(Taps az ellenzéki pártok padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage