Horn Gyula Tartalom Elõzõ Következõ

HORN GYULA miniszterelnök: Tisztelt Képviselõ Úr! Én azt hiszem, az események is bizonyítják, hogy a Magyarok Világszövetsége van olyan súlyú és felelõsségû szervezet, hogy különösebben nem hagyja magát befolyásoltatni.

Tehát ez a nyilatkozat se befolyásolta az ottani menetet. Ha jól tudom, ugyanazt a vezetõséget választották újjá, úgyhogy gyakorlatilag semmiféle ilyen következménye nem volt. Ez az egyik dolog.

A másik, akirõl szó van, Tabajdi Csaba. Tabajdi Csabáról közismert, hogy hosszú évek óta foglalkozik a határon túl élõ magyarok ügyeivel, hozzátéve, a Magyarok Világszövetsége dolgaival, és ahogy én ismerem, oda is figyelnek arra, amit mond, a Magyarok Világszövetségében is. Nos, neki is joga van mint politikai államtitkárnak elmondani a maga véleményét. Hiszen emlékeztetem képviselõ urat arra, hogy számtalan megnyilatkozás, sajtó, újságcikk s a többi jelent meg, amelyekhez csatlakozva vagy ezekkel kapcsolatban mondta el a politikai államtitkár a maga véleményét. És megítélésem szerint ez a jövõben is így lesz.

(14.00)

A harmadik, amit szeretnék aláhúzni: az Állami Számvevõszék egy vizsgálatot folytatott le a Magyarok Világszövetségében. Elég sok mindent megállapított a gazdálkodással összefüggésben. Az Állami Számvevõszék vizsgálati eredményeinek végrehajtását a magyar Országgyûlés illetékes bizottsága ellenõrizheti, hiszen az Állami Számvevõszék a parlament alá tartozik. Tehát semmiféle kormány- vagy egyéb beavatkozás nem történt és nem történik a jövõben sem. Errõl biztosíthatom önt. De a Magyarok Világszövetsége is úgy kell gazdálkodjon, mint ahogy minden más szervezet, amely közpénzhez jut. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárt padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage